Formiranje mreže "Proud at Work"

Formiranje mreže "Proud at Work"

Labris je organizacija koja već deset godina unazad radi na unapređenju politika u oblasti rada i zapošljavanja, te kreiranju jednakih mogućnosti za LGBTI osobe kroz doprinos ravnopravnosti na radnom mestu. Do sada smo imale prilike, radeći na ovoj temi, da sarađujemo sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, sindikatima i organizacijama civilnog društva. Ove godine Labris u saradnji sa ostalim LGBTI organizacijama iz Srbije želi da podstakne umrežavanje civilnog i poslovnog sektora. Stoga, trenutno radimo na formiranju mreže poslodavaca koji podržavaju različitost i inkluziju "Proud at Work" (Ponosno na poslu).

 

Poziv da se pridruže mreži poslale smo biznisima koji su već prepoznati na našim prostorima, kao onima koji cene diverzitet i različitost u radnom okruženju i na koje nam je ukazala i sama LGBTI zajednica u anketi na samom početku projekta. Neki od njih su: IKEA, Nordeus, NCS, Adria group, Microsoft, Converse, EXIT Festival, ComTrade, IBM i Zeppelin. Kroz ovaj projekat planirani su i jednodnevni treninzi za predstavnike/ce biznisa i njihove HR službe. 

 

Uspostavljanjem mreže "Ponosno na poslu" podstaknućemo dalje razvijanje inkluzivnog radnog okruženja u našoj zemlji od koga ne bi samo LGBTI zajednica imala benefit, već i druge ranjive grupe u oblasti rada, ali i sami poslodavci. Unapređenje radnog okruženja utiče pozitivno na zadovoljstvo, produktivnost, kreativnost radnika i radnica, što svakako dovodi do ostvarenja boljih radnih rezultata i manje fluktuacije zaposlenih.